Budha

luister naar je hart en ontdek wat klopt voor jou!

Yin – Yoga

Mijn eerste kennismaking met yin-yoga voelde als thuis komen, herkenning op zielsniveau. Ik hoor het mezelf nog denken “deze vorm van yoga is een kado voor jezelf” die ik iedereen gun.

Het is een beleving vanaf het moment dat je bij mij de gezellige yurt in stapt, het knapperende geluid van de houtkachel, de aangename warmte geeft je meteen een gevoel van welkom zijn, je strijkt neer op een dikke zachte yoga mat, direct bevind jij je in een hele andere wereld. Een wereld waar niets moet, niets van jou verwacht wordt, geen oordeel, je wordt uit genodigd om jij te zijn, vanuit je hart en zachtheid de verschillende houdingen aan te nemen afgestemd op wat jouw lichaam vandaag kan. Je leert te luisteren naar je grenzen naar de fluisteringen van jou lichaam zodat het niet meer hoeft te schreeuwen. op de achtergrond hoor je muziek waarvan de teksten je soms raken. En dan gebeurt het……. door de vertraging, doordat het even stil mag worden in jou, voel jij de verbinding, verbinding met jezelf, het universum en moeder aarde.

Yin-yoga en bindweefsel
Het bijzondere aan yin-yoga is dat de verschillende houdingen iets doen met jouw water.
Dit vraagt om wat uitleg.
Bindweefsel vinden wij terug in onze botten, huid, spieren, pezen, rondom onze gewrichten en organen. Ons bindweefsel bestaat voornamelijk uit water en als je dan weet dat water de grootste informatie drager is, dan wordt het volgende duidelijk. Doordat je in aanraking komt met trauma, met oordelen, langdurig boos bent, verdrietig, gekwetst, laag zelf beeld oftewel negatieve informatie, veranderd de structuur van je bindweefsel. Je bindweefsel wordt hard en stug je ervaart dit als pijn of minder bewegingsvrijheid in je lijf. Doordat je tijdens een yin houding de discomfort in jezelf opzoekt en langere tijd in de houding blijft mag je bindweefsel weer terug gaan naar zijn originele staat van zijn en deze hoort zacht en ondersteunend te zijn. Wat een gevoel geeft van ruimte in je lichaam, soepelheid en bewegingsvrijheid.

Wat zijn de kosten?

  • 1x les in de week: € 39,00 per maand
  • Eenmalig inschrijfkosten: € 7,00
  • Gratis proefles! Meld je vrijblijvend aan via het contactformulier.

Boek je lessen eenvoudig online

Altijd het lesrooster bij de hand en de mogelijkheid om eenvoudig een les te boeken!

Bekijk het lesrooster