NKLB9673

Ontwikkeling en training

Workshops

Yin – yoga 3.3

Brengt je rust en ruimte. Het raakt diepere lagen via het bindweefsel, waardoor je een intense ontspanning ervaart. Het stimuleert de meridianen (het openen van energiekanalen), bevordert de stroom van chi (je levensenergie) en heft energetische blokkades op.

Door langere tijd (3 tot 8 minuten) in één houding te blijven, stimuleer je het bindweefsel in je lichaam waardoor deze weer de juiste ontspanning/spanning terug krijgt.

Je hebt ongelooflijk veel bindweefsel in je lijf. Zoals in je botten en pezen. Maar ook je spieren bestaan voor 30% uit bindweefsel. Als je op energetische wijze naar dit weefsel kijkt wordt hierin alle informatie opgeslagen wat we mee maken in ons leven. Traumatische ervaringen, spanning en stress zorgen ervoor dat het bindweefsel zijn elasticiteit verliest, stug of soms zelfs steenhard wordt.  En dat uit zich in pijn in het lichaam.

Dit noemen we dan als metafoor ijs, ijs kun je ontdooien door warmte en de mooiste warmte bron die we altijd bij ons hebben is aandacht. Door met aandacht naar de pijnlijke plek te gaan tijdens het lange aanhouden in een houding, ontdooi je het ijs in jou en wordt de pijn minder en gaat zelfs op den duur over. Mits je wilt kijken naar het energetische stukje waar dit lichaamsdeel voor staat, bijvoorbeeld je wervelkolom staat voor de draagkracht in je leven, je onderrug heeft te maken met dat wat je neerzet op aarde de weg die je daarbij bewandelt en de stappen die je daadwerkelijk zet, je schouders staan voor hoe je je schouders eronder zet en wat je op je schouders neemt, kunt en wilt dragen.

Yin – yoga 3.3 nodigt je uit om de magie van het leven (weer) te voelen, te zien en te beleven. Je ontmoet jezelf in de diepere lagen, daar waar iedereen gelijk is en als waardevol mens herkent wordt… de plek waar heling ontstaat bij jou.

Ik neem je mee in de wondere wereld van onze energetische en informatie velden, ritme en frequenties, en natuurlijk de relatie tot water.

  • Wat is er zo anders aan Yin 3.3?
  • Wat kan Yin 3.3 voor jou betekenen?
  • Wat gebeurt er tijdens Yin 3.3?

Yin 3.3 is voor iedereen die zijn diepere lagen in zichzelf wil verkennen. Waardoor zachtheid mag ontstaan, meer geaard zijn en een diep respect van binnen uit voor jezelf. Na de les is er ruimte voor thee met iets lekkers erbij.

De 6 basisbewegingen van de Meridiaan Chi-kung

Heb je weleens dat je denkt… ik kan wel over alles janken vandaag, ik ben zo verdrietig zonder grote aantoonbare reden?

Misschien is je metaal element uit balans daar hoort de emotie verdriet bij. Of je hebt een heel kort lontje, boos op alles en iedereen? Is je houtelement uit balans? Wat heb je op je lever? Of je moet eens flink gal spuwen (galblaas). Bij het element Hout hoort de emotie woede en de organen lever en galblaas.

Zo is je hele lichaam een netwerk van communicatie, doorstroming van energie, de Chinezen hebben er een hele studie van gemaakt die zij de Chinese geneeskunde noemen, misschien al eens van gehoord?

Acupunctuur, Shiatsu Therapie, Shiatsu massage, werken allemaal met de 5 elementen en een goede doorstroming van de energiebanen.

Met de workshop; ‘De 6 basisbewegingen van de Meridiaan Chi-kung’, kun je jezelf in balans brengen en vooral in balans houden.

Meridiaan Chi-Kung vind ik een mooie, leuke en zachte manier van bewegen om de energie in de meridianen in je lichaam te laten doorstromen, de vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout in balans te brengen, het Yin en Yang in evenwicht brengen, waardoor ik mij gegrond voel, veerkrachtig en kan ik mee deinen met het leven.